Basistraining

Je bent als docent in staat om Scrum@school goed te begeleiden, zodat je leerlingen gemotiveerd en zelforganiserend samenwerken. Je ontwikkelt een Kaizen mindset: je blijft Scrum@school verbeteren in kleine stapjes, samen met leerlingen en collega’s.

Opzet 6 dagdelen training van 4 uur; starten met Scrum in de klas na 3 bijeenkomsten; intervisie; lesbezoek; presentatie. Inclusief docentenhandleiding, leerlingenmateriaal en digitale materialenbank. Geaccrediteerd in Register Leraar. Wie deze training volgde, kan deelnemen aan de Scrum@school certificering.

In company 6 bijeenkomsten gevolgd door onderhoudstraject op maat. Max. 16 deelnemers. Datums in overleg; offerte op aanvraag.

Open inschrijving Locaties Groningen en Utrecht. Min. 12, max 16 deelnemers.
Kosten in schooljaar 2016-2017 € 595,- per persoon incl. docentenhandleiding, materialen en maaltijd. Tijden 16.00 – 20.00 uur.

Basistraining Utrecht 2016-2017: 8 november, 20 december, 24 januari, 14 maart, 18 april, 16 mei.

Scrumschool-Basistraining-Utrecht-2016-flyer.pdf

Basistraining Groningen 2016-2017: mail Saskia Tuenter voor startdata. Inschrijving Groningen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vervolgtraining

Je ontwikkelt als docent je expertise op het gebied van Scrum@school verder en diepgaander. Je bent in staat om leerlingen met Scrum@school effectiever en diepgaander te laten leren; je leert hoe Scrum@school toe te passen bij open projecten en projecten met een externe opdrachtgever; met de Kaizen training stimuleer je leerlingen om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Opzet Deelname door docenten die de basistraining volgden. 6 dagdelen training van 4 uur incl. intervisie; onderling lesbezoek. Plus docentenhandleiding, leerlingenmateriaal en digitale materialenbank. De training is opgenomen in Register Leraar.

In company Max. 16 deelnemers. Datums in overleg; offerte op aanvraag

Open inschrijving Locatie: Groningen en Zutphen. Min. 12, max 16 deelnemers.
Tijd 16.00 – 20.00 uur.

Vervoltraining Zutphen 2016-2017: 22 september, 13 oktober, 24 november, 15 december, 2 februari, 30 maart. Inschrijving Zutphen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vervolgtraining Groningen 2016-2017: 9 november, 30 november, 25 januari, 15 feburari, 15 maart, 19 april. Inschrijving Groningen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.pdfScrumschool-Vervolgtraining-Groningen-2016-flyer.pdf

ScrumDoc opleiding

Als ScrumDoc lever je een waardevolle bijdrage aan de kwaliteitsbewaking, uitrol en implementatie van Scrum binnen je eigen school. Je houdt Scrum levend en gezond, maakt de opbrengsten ervan zichtbaar en zorgt voor borging in de schoolorganisatie.

Voorwaarden voor deelname Deelname door goede Scrum docenten met ruime Scrum ervaring die voldoen aan de volgende voorwaarden: visie op Scrum in relatie tot onderwijsontwikkeling; progressiegerichte Kaizen mindset; vertrouwen en krediet bij collega's; in staat om strategisch te opereren in school; organisatievermogen.  Voorwaarden voor de school: voldoende facilitering voor ScrumDoc (40 - 80 uur per jaar); portefeuillehouder Scrumatschool in de schoolleiding; mogelijkheid en tijd in jaarplanning om intervisiebijeenkomsten met collega's te organiseren.

Opzet Startdag en 5 vervolgbijeenkomsten incl. intervisie. Eigen werk als ScrumDoc Scrummen. De opleiding wordt opgenomen in Register Leraar. Data: 3 oktober (hele dag), 1 november, 14 december, 9 februari, 23 maart, 6 juni (telkens van 15.00 - 19.00 uur). Docenten Ellen Reehorst en Jan van Rossum.

Open inschrijving Locatie Zwolle. Minimum 6, max 16 deelnemers. Kosten in schooljaar 2016-2017 € 895,- per persoon incl. materialen en maaltijden.

ScrumDoc-opleiding-2016-flyer.pdf

Scrum cursus voor Onderwijs Assistenten

Een praktische cursus van in totaal drie dagdelen, toegesneden op het werk van Onderwijs Assistenten in Scrummende klassen.

Voorwaarde voor deelname Enkele maanden ervaring als Onderwijs Assistent met Scrum@school in de klas.

Opzet Drie cursusmiddagen van 14.15 - 17.15 uur. Data (let op aangepast) dinsdag 11 april, dinsdag 18 april, dinsdag 16 mei 2017. Locatie: Dr. Nassau College Assen. Trainer Jonne Muller. Min. 10, max 16 deelnemers. Kosten in schooljaar 2016-2017 € 395,- per persoon incl. materialen.

Info en inschrijving zie pdfFlyer Scrumschool Onderwijsassistenten Assen 2017

Scrum@school for professionals

Easy Start traject

Een team van professionals (docententeam, MT, projectteam) leert werken met Scrum@school for professionals. Resultaat: met de juiste prioriteit het niet-lesgebonden werk effectiever doen en echt af krijgen. De samenwerking verbetert en vergaderingen worden effectiever en efficienter.

Opzet 6 - 8 dagdelen training gevolgd door onderhoudstraject op maat. Er wordt geScrumd met het eigen werk. De training wordt opgenomen in Register Leraar.

In company De training wordt gegeven aan samenwerkende teams van 5 tot 9 personen. Datums in overleg; orienterend gesprek en offerte op aanvraag.

Op weg naar een Agile School

Agile werken doorvoeren in de hele schoolorganisatie, ook in de klas. Resultaat: door de hele school heen wordt gewerkt vanuit een lerende, op verbetering gerichte mindset aan zaken die werkelijk waarde toevoegen. De school wordt wendbaar, slagvaardig en werkt samen met de buitenwereld.

In company Maatwerktraject bestaand uit training, coaching, intervisie; orienterend gesprek op aanvraag.

jongen met scrumbloc